WILDSTORK

V pivách Wildstork spájame všetko, čo máme radi. Od vlastnej intuície a skúseností z varenia piva, cez možnosti, ktoré nám myjavské kopanice ponúkajú až po ten moment, kedy sa rozhodneme pivo ručne nafľaškovať a odovzdať ho priamo Vám. Wildstork je našou vášňou, tou, ktorá nás naučila byť trpezliví, úprimní, keď treba, tak spomaliť, neustále sa učiť každým jedným krokom, ale zároveň si zachovať svoju nespútanosť. Nespútanosť, ktorá ruka v ruke s tradičnými postupmi výroby, tak skvele funguje.

BEHIND THE RED WALLS

Behind The Red Walls zrelo s čerešňami a višňami z regiónu myjavských kopaníc v bio kvalite. Ručne zbierané a následe spracované u nás v pivovare se ich nechali kvasiť a zrieť spolu s pivom so zmiešanou kultúrou kvasníc a baktérií v dubovom sude po unikátkom slovenskom likéry cez 10 mesiacov.

NEDOSTUPNÉ
Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 4,98% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, čerešne a višne ( podiel 29,4%/1L )

FĽAŠE
750ml
Wildstork Apricot Sour Ale

Prvý počin zo série Wildstork, ktorý odštartoval nové dobrodružstvá u nás v pivovare. Sud sme založili v roku 2016 a pivo malo premiéru po roku zrenia na jesennom Salóne Piva 2017.
Pivo typu "mixed fermetation" nieslo 300 gramov regionálnych marhúľ na liter hotového piva a zrelo v sudoch po Alibernete z Viničného.    

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 5,0% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, marhule 

Wildstork Mango Chilli Cream

V druhom kole sme sa nechali trocha uniesť a nainfikovali sme Cream Ale s brettanomyces a nechali pivo zrieť s mangom a habanerom. Tejto šarže bolo veľmi málo a dostalo sa prevažne na výčapy. Pivo zrelo pol roka a ležalo v nerezovom tanku. Uvedené na trh bolo taktiež na jesennom Salóne Piva 2017.

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 4,5% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, kvasinky, mango, chilli ( habanero ), laktóza

Wildstork Imperial Plum Wild

Ako by to vyzeralo, keby sme na myjavských kopaniciach nevyskúšali nejakú tu zverinu so slivkami? Silný Ale sme nainfikovali brettanomyces a lactobacillom a nechali ho ležať spolu s nepasterizovanými slivkami pol roka v sude po Alibernete. PIvo malo premiéru na jarnom Salóne Piva 2018.

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 9,0% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, kvasinky, slivky

Wildstork Oud Bruin 2018

Túto belgickú klasiku sme si museli vyskúšať. Silné polotmavé pivo, ktoré sme nechali prvý krát kvasiť a aj zrieť v sudoch po izraelskom víne Barkan - Cabernet Sauvignon. Výsledok bol skvelý a určite sa k nemu vrátime. Toto pivo malo premiéru na akcií v rámci Craft Beer Week Bratislava, na jeseň 2018.

Špecifikácie:

Štýl: Oud Bruin / Alk 8,9% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a ovsený slad, upravený chmeľ, kvasinky

Wildstork Pumpkin Wild Ale

V roku 2018 bola celkom dosť veľká úroda tekvíc Hokaido na kopaniciach. Varili sme Pumpkin Ale jednu várku za druhou. Rozmýšľali sme ako, čo najviac využiť potenciál tejto suroviny. Kedže sme vyprázdnili jeden barrel po Alibernete, nápad na seba nenechal dlho čakať. Navarili sme svetlý Pumpkin Ale, ktorý sme poslali zrieť na pol roka do sudu spolu s kúskami hokaido a koreninami. 

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 7,4% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, tekvica, koreniny, kvasinky

FĽAŠE

750ml

Wildstork Cherry Peated Wild

Nevyskúšať si sem tam nejaký extrém, by bola strašná nuda. Skúšať rôzne barrely ( nielen od vína ) a kombinácie chutí nás mega baví. Spravili sme ozaj silný strong ale a nechali sme ho zrieť v sude po riadnej "rašelinke" whisky Ardbeg.  To by bolo všetko v poriadku, kým sme ho nerefermentovali s čerstvými čerešňami a mixom baktérií a kvasiniek z predošlých šarží Wildstork. Pozor! Toto pivo nie je sranda :)

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 9.8% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, čerešne, kvasinky

FĽAŠE

750ml

Wildstork Spontaneous Wild

Na toto pivo sme museli dozrieť. Kým doteraz sme robili všetky Wildstork pivá technikou mixed fermetation, tak prvý krát sme sa pustili do spontánneho kvasenia. Bez pridania ovocia ani kvasiniek a baktérií. Sud po predošlom wilde sme len "na hrubo" opláchli horúcou vodou a schladenú mladinu sme rovno poslali dnu. Pivo si odležalo 3/4 roka a jeho premiéru ste mali možnosť ochutnať na jesennom Salóne Piva 2018. Experiment, čo nás veľa naučil.  

Špecifikácie:

Štýl: Spontaneous Fermetation Beer / Alk 4,1% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný  a pšeničný slad, upravený chmeľ

Wildstork Blackcurrant Brett

Ďalší z podarených experimentov, kde sme použili opäť sudy po červenom víne, v ktorých sme nechali pivo ležať 3/4 roka iba s ríbezľami a brettanomyces 

Špecifikácie:

Štýl: Mixed Fermetation Beer / Alk 5,3% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ, ríbezle, kvasinky

Wildstork Spontan Apricot 2018

Časť barrelu zo Spontaneous Wild Ale sme nechali refermentovať s miesnymi marhuľami. Tejto šarže sme spravil iba 100L

Špecifikácie:

Štýl: Spontaneous Fermentation Beer / Alk 4,5% / IBU 

Zloženie: voda, jačmenný a pšeničný slad, upravený chmeľ a marhule

PIVOVAR

HELLSTORK  spol. s.r.o.

Turá Lúka 12B

917 03 Myjava

Kontaktná osoba: Peter Holčík 

Telefón: 0948 223 986

E-mail: info@hellstork.sk

HELLSTORK Bar

HELLSTORK BAR SENICA

Hviezdoslavova 2556/63
905 01 Senica


fb: @hellstorkbarsenica
insta: @hellstorkbar

© 2019 by HELLSTORK ... Produced by STGroup&Co.,s.r.o.