Daniel: Nový rok začnem tak od srdca

IMG-20210102-WA0006Divinový tatarák

- srnčie srdce

- cibuľa biela a červená

- koriandrová vňať

- zelená chilli paprička

- horčica s estragónom

- soľ

- WILDSTORK: DARK SIDE OF MY MIND (pivná redukcia)

 

Srdce umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Osolíme a necháme na doske. Cibuľu spolu s chilli a koriandrom rozsekáme na drobno. Pridáme k mäsu a ešte spolu nožom ako s kolískou dotvoríme do požadovanej hmoty. Mäsovú zmes dáme do misky a dochutíme horčicou, soľou a WILDSTORK redukciou.

 

Pšeničný chlieb so slnečnicou a melasou

2dcl vlažnej vody zmiešame s jedným balením sušených kvasníc, 1PL melasy a lúpanou slnečnicou, necháme rozbehnúť kvasnice. Pridáme tak 200g hladkej múky a počas miesenia pridáme tak ešte 100g múky aby vzniklo hladké cesto. Dáme na teplé miesto. Vykysnuté cesto môžeme piecť vo forme alebo na plechu v tvare a veľkosti knedle či veky. Pečieme na 250° 15'. Vychladnutý a nakrájaný chlieb opečieme na sucho dáme bokom a ešte za tepla potrieme konopným olejom. Navrstvené hrianky dozdobíme čerstvou žeruchou.

 

WILDSTORK: DARKSIDE OF MY MIND je pivná redukcia. Chuť je kyslá, mierne slaná a pražená. Vôňa černice, čierne ríbezle, slivkový lekvár a čokoláda. Môže byť náhradou hneď niekoľkých dochucovadiel naraz ako je sójová a worchester omáčka, cherry, ume ocot či ríbezľový ocot.

IMG-20210102-WA0004

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie