Daniel: Niekde medzi popolcovou stredou a veľkým piatkom

"ZAKÁĽÁČKOVÝ BURGER"


IMG-20210313-WA0004Sladová žemľa
2dcl vriacej vody zmiešame s 50g našrotovaného jačmeného sladu. Počkáme kým teplota klesne pod 25°C a pridáme 100g pivovarských kvasníc v tomto prípade boli použité KÖLSCH-STYLE ALE (LALLEMAND) Na 20' necháme kvasnice hydratovať. Pridáme 1PL bravčovej masti, osolíme a vmiešame 300g hladkej múky. Dáme na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na bulky rovnakej veľkosti, ktoré kladieme na plech. Po 10' vložíme do rúry a pečieme 15 - 18' na 250°C do zlata.

Sladký uhorkový relish
1 veľkú šalotku nakrájame nadrobno. Dáme opekať a za občasného miešania pridáme 3 PL cukru. Tiahneme do zozlatnutia a skaramelizovania. Odstavíme.
Sterilizované uhorky a mrazený kôpor nasekáme nadrobno a vmiešame do čiastočne vychladnutej cibuľky. Môžeme rozriediť a dochutiť uhorkovým nálevom.

Bravčové chipsyIMG-20210313-WA0001
Umytú bravčovú kožu vložíme do vriacej vody a varíme pol hodiny. Vytiahneme a necháme vychladnúť. Z koží odstránime zvyšný tuk. Rozkrájame na obdĺžniky 5x2cm. Dáme pomaly sušiť na 50°C. Sušené kože vhadzujeme do rozpáleného oleja. Po nabotnaní vytiahneme. V mise premiešame s práškom zo sušených paradajok, chilli a zasprejujeme octom.

Fašírka
Zabijačkovú kašu na krvavnice rozdelíme na 100g guľky a necháme riadne vychladnúť. Rozprestrieme si čepcovú blanu na stôl. Rozrežeme ju na štvorce 20x20cm. Do štvorca dáme kašovú guľku a roztlačíme na veľkosť burgrovej fašírky. Zabalíme čepcom. Takto pripravené fašírky opečieme na panvici z oboch strán. Najprv zo strany, kde sme spájali čepec. Opečené fašírky dáme do plechu s pečiacim papierom a dorobíme v rúre ešte 10' na 180°C.

Vrstvenie
Žemľu rozkrojíme a potrieme strúhaným chrenom. Nasleduje vrstva uhorkového relishu a naň fašírka. Na panvici si rozpustíme údenú parenicu so 33% smotanou. Prelejeme cez fašírku. Ďalej poukladáme bravčové chipsy a prekryjeme vrchom žemle.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie